Afbeelding

Trefpunt Mastenbroek viert 50-jarig bestaan

Algemeen

MASTENBROEK – Al 50 jaar is het Trefpunt in Mastenbroek hèt ontmoetingscentrum in de polder Mastenbroek. Zaterdag 27 mei wordt tijdens de IJsseldeltadag stilgestaan bij dat jubileum. Alle polderbewoners worden uitgenodigd om gratis deel te nemen aan een polderontbijt. Daar wordt een stukje geschiedenis van het Trefpunt vertoond.

Aansluitend wordt met kinderen en ouders van basisschool De Driemaster en wethouder Visserman van Zwartewaterland een fruitboomgaard aangelegd op het terrein achter de school. Verder zijn er een boekenmarkt, workshops eendennesten maken en hergebruik oude stoffen en een rondleiding in de hervormde kerk van Mastenbroek. Op het veld achter het Trefpunt is een grote roofvogelshow.

De dag wordt opgeluisterd door pianomuziek, optredens van het Kamper Schokker Koor en diverse kinderkoren die het IJsseldelta-lied ten gehore brengen.

Geschiedenis
Midden jaren 60 is door de Stichting Verenigingsgebouw Trefpunt het gebouw Trefpunt gebouwd. Dat kon door vrijwillige bijdragen van de polderbewoners en door middelen die vrij kwamen na de opheffing van de toenmalige gemeente Zwolle Kerspel waar een groot deel van de polder Mastenbroek bij hoorde.

Het verenigingsgebouw diende in eerste instantie als onderkomen voor plaatselijke verenigingen. Nadien groeide het Trefpunt uit door haar unieke ligging in het midden van polder Mastenbroek tot een vergaderlocatie voor plaatselijke verenigingen, agrarische belangenorganisaties, verenigingen voor natuur en landschapsbelangen en op beperkte schaal voor recepties, familiereünies en verjaardagen.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 12 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 14 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41