Afbeelding
Lubien Strijker

Kas voor belevingserf boerderij op 't Schroat

Algemeen

Afgelopen week zijn er meerdere medewerkers van Waterschap Vallei en Veluwe, druk aan het werk geweest in de belevingserf van boerderij op ’t Schroat in Oosterwolde.

Elk jaar zetten enkele medewerkers van de afdeling beheer watersysteem van Water Vallei en Veluwe (Rayon Oost) zich 1 dag vrijwillig in voor klus.

Op deze wijze willen zij een maatschappelijke en sociale bijdrage geven aan de maatschap. Dit jaar werd er gekozen voor het project de belevingserf.

Boerderij op ’t Schroat heeft een plantenkas gekregen, deze moest wel eerst afgebroken worden en vervoerd worden naar de boerderij, met de hulp van Machine verhuur Oosterwolde werd de kas verhuisd naar Oosterwolde.

De kas is in Oosterwolde weer in elkaar gezet. Ook voor de afwerking werd gezorgd, zo werd de vloer van de plantenkast bestraat door aannemersbedrijf Netjes uit Kampen.

Natuurlijk hebben de cliënten hard meegeholpen deze dag en hebben zo een leuke dag gehad met z’n allen.

Daarnaast heeft de boerderij afgelopen week ook enkel fruitbomen gesponsord gekregen van Fruittuin Verbeek uit Oldebroek deze hebben inmiddels door de cliënten ook een plekje gekregen

Op 't Schroat is een werk/leerlocatie van 's Heeren Loo. Hier leren en werken mensen met een (lichte) verstandelijke beperking op de boerderij in het onderhouden en verzorgen van de dieren, in het atelier en in de boerderijwinkel.

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 4 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 14 uur geleden