Afbeelding

Concertkoor Immanuel neemt afscheid van dirigent Harrie Poulssen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het Concertkoor Immanuel neemt afscheid van dirigent Harrie Poulssen die al sinds 30 mei 2000 aan het koor verbonden is. Hij volgde toen Klaas Jan Mulder op die toen al dertig jaar dirigent was.

Poulssen was in Kampen al wel bekend van zijn muzikale leiding bij Theaterkoor Caecilia en als dirigent van het RK jongerenkoor Hykanon, en had bij beide zijn sporen verdiend. Bij Immanuel werd hij na een gastdirectie benoemd, maar hoe zou het gaan bij een Oratoriumkoor? Welnu 17 jaar later kan men terugzien en constateren dat hij zich heeft doen kennen als een bevlogen dirigent.

Hij maakte tijd vrij om koorleden te testen en adviezen te geven. Hij leerde het koor beter de verbanden te zien tussen de muziek en de tekst en tussen datgene wat er in de tekst staat en welke invloed dat hoort te hebben op de manier waarop men zingt. Voor de uitvoeringen tijdens de koorreizen die Immanuel onder zijn leiding maakte werd alles uit de kast gehaald om een zo goed mogelijke presentatie neer te zetten. En dat resulteerde onder andere in een Zuid-Duitse krantenrecensie met als kop “Es war kein Moment spannungslos…!”

Concertkoor Immanuel wil Harrie Poulssen daarom ook danken voor alles wat hij voor het koor heeft betekent. Tegelijkertijd ziet het koor uit naar de nieuwe dirigent Sander van den Houten. Op 20 mei is er voor Harrie Poulssen ter ere van zijn afscheid een receptie in Moods en Roots, Buiten Nieuwstraat 4, 8261 AV Kampen.

Op 19 mei is het koor voor het laatst onder leiding van Poulssen te zien in de Buitenkerk in Kampen om 20.00 uur. De kerk is open om 19.30 uur.