Karin Koopman geeft uitleg tijdens stadswandeling.
Karin Koopman geeft uitleg tijdens stadswandeling.

Twee stadswandelingen door Kampen

Cultuur

KAMPEN - CultuurZIEN organiseert volgende week twee stadswandelingen. Op Hemelvaartsdag wordt de stadswandeling 'Kampen tijdens de Hanze' herhaald. Tijdens deze wandeling maken de deelnemers kennis met de stad tussen circa 1300 en 1600.

Ongeveer halverwege deze periode, in 1440, vraagt de stad Kampen het lidmaatschap van de Hanze aan. Aangenomen werd dat dit gebeurde vanwege een teruggang van de handel. Maar klopt dit met wat er werkelijk in de stad plaatsvond? Wie mee wandelt krijgt het antwoord via Kampenaren uit de Hanzeperiode.

De Hanze in Kamper bodem
Op 27 mei kunt u meelopen met de de stadswandeling 'De Hanze in Kamper bodem'. Daar wordt gekeken naar archeologische vondsten die iets vertellen over Kampen tijdens de Hanze. De wandeling wordt omstreeks 15.30 uur afgesloten met een bezoek aan de tentoonstelling 'Hanzestad Kampen' in De Stadskazerne.

De wandelingen starten om 14.00 uur in Het Hof van Breda aan de Marktsteeg. Deelname kost 6 euro (met biebpas 5 euro). Meer informatie is te vinden op www.cultuurzien.nl.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 12 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 17 uur geleden