Ronde van nijverdal

Zaterdag vond de laatste selectiewedstrijd voor de renners van KWC/EVA-Optic/Cyclingteam voor het NK plaats in Nijverdal. Het parcours was anders dan andere jaren. Categorie 1 en 2 reden een kortere ronde, zonder klim. En bij de hogere categorieën moest er flink geklommen worden op de Sallandse Heuvelrug.
Dat het een zwaar parcours was, was in alle categorieën goed zichtbaar. Al in de eerste ronden werd het rennersveld uit elkaar getrokken.
In categorie 2 reed Fleur mooi mee in de kopgroep. In de eindsprint wist ze in de laatste meters nog 2 renners voorbij te gaan en werd 1e. Koen reed in dezelfde categorie en moest helaas lossen uit het peloton maar hij mag heel tevreden zijn met zijn 13e plek.
Categorie 3 mocht als eerste de zware klim bedwingen. Isa vond het zwaar maar ze heeft toch heel goed gereden en finishte op een 20e plek.
Ook een 20e plek voor Jonas, die net als Bastiaan in categorie 4 van start ging. In deze categorie werd ook gelijk in de eerste ronde het hele peloton uit elkaar getrokken. Bastiaan wist net als vorige week weer terug te rijden naar het peloton en finishte heel knap op een 7e plek.
Na een korte pauze was het de beurt aan categorie 5. Jelle had behoorlijk veel last van een blessure maar hij heeft toch de wedstrijd uitgereden, hij werd 29e.
In categorie 7 was het drietal Mark, Sven en Olivier weer mooi aanwezig in de wedstrijd. Mark haalde een mooie podiumplek, hij werd 3e. Olivier werd 6e en Sven finishte op de 13e plaats.
Een mooie wedstrijddag vandaag. Nu wordt de balans opgemaakt wie zich gekwalificeerd heeft voor het NK op 10 juni in Amersfoort. We denken wel met een mooi aantal KWC/EVA-Optic/Cyclingteam-renners deel te mogen nemen.