Afbeelding
Foto: Nick de Vries

Verloskundigen Praktijk Kampen start anticonceptiespreekuur

Algemeen

KAMPEN - Verloskundigen richten zich voornamelijk op de begeleiding van vrouwen tijdens zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Drie verloskundigen van Verloskundigen Praktijk Kampen - Jorieke van den Dool, Ilja Vinke en Manon te Braake – zijn sinds kort ook bevoegd om ook anticonceptie voor te schrijven. In de praktijk zal dat voornamelijk het plaatsen en verwijderen van een spiraaltje en een hormoonstaafje zijn. Voorheen werd dit alleen door de huisarts of gynaecoloog gedaan.

Volgens het drietal is het voordeel dat zij zes weken na het plaatsen van een spiraaltje altijd een nacontrole-echo doen. Dit kan bij de huisarts niet. “De kosten voor het plaatsen van een spiraal of het hormoonstaafje zijn hetzelfde als bij de huisarts. Bij de gynaecoloog liggen deze kosten voor het plaatsen minimaal zes keer zo hoog voor de vrouw en is ze al snel haar eigen risico kwijt” aldus de verloskundigen.

Het anticonceptiespreekuur heeft geen vaste datum of tijd. Via (038) 333 23 61 kan een afspraak worden gemaakt. Verloskundigen Praktijk Kampen is gevestigd aan de Oostzeestraat 36.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.