Afbeelding

???????Alle brildragers uit Zwolle opgelet!

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Alle brildragers uit Zwolle opgelet!
Brildrager van het Jaar verkiezing weer van start

Zwolle, 22 mei 2017 – Brildragers uit Zwolle kunnen zich vanaf vandaag weer opgeven voor de achttiende Brildrager van het Jaar verkiezing van Specsavers. De verkiezing is in het leven geroepen om te laten zien dat het dragen van een bril heel leuk is en dat je ermee kunt uitdragen wie je bent, net zoals met kleding. Nieuw dit jaar is dat je, naast in je eentje, ook samen met je brildragende familieleden mee kunt doen! Want, zo blijkt uit onderzoek, het dragen van een bril is vaak erfelijk.

Nieuw! Brillenfamilie van het Jaar

Het hebben van een oogafwijking zit vaak in de genen. Specsavers roept daarom alle brildragende families van Nederland op om mee te doen aan de verkiezing. Overigens hoeft een brillenfamilie niet alleen uit ouders en kinderen te bestaan. Ook schoonfamilie, neefjes en nichtjes en opa’s en oma’s kunnen met elkaar een foto insturen. De enige voorwaarde is dat een brillenfamilie uit minimaal twee personen bestaat.

Wist je dat…*

  • ..wanneer je beide ouders bijziend zijn, jij een drie keer grotere kans hebt om dat ook te worden?
  • ..ruim 63% van de Nederlandse bevolking boven de 4 jaar een bril of contactlenzen draagt?
  • ..meer vrouwen (68%) een bril of contactlenzen dragen dan mannen (57%)?
  • ..vrijwel niemand ontkomt aan een leesbril. Vanaf het 40e levensjaar worden ogen minder flexibel, wat ouderdomsverziendheid veroorzaakt.
  • ..het percentage bril- of lensdragers hoger is naar mate men meer gestudeerd heeft of een hogere opleiding heeft gevolgd..
  • ..zes op de tien brildragers meer dan één bril in huis heeft?
  • ..brillen een stuk populairder zijn dan lenzen (57% versus 12%)?

Meer dan een hulpmiddel

Retailpartner Peter Blokpoel van Specsavers Zwolle: “In Specsavers Zwolle komen familieleden geregeld samen een nieuwe bril uitzoeken. Naast dat je moeder, zus of neef je goed kent en eerlijk is over welke bril bij je past, komt het vaak voor dat zij zelf ook een bril dragen. Met de nieuwe categorie brillenfamilie kunnen zij zich nu samen aanmelden voor de verkiezing. Ik kijk uit naar de vrolijke familiefoto’s!”

Doe mee en maak kans op mooie prijzen

Brildragers in de leeftijdscategorieën 16 - 25, 26 - 45, 45+ én brillenfamilies kunnen zich vanaf 22 mei tot en met 19 juni inschrijven. Het Nederlandse publiek mag van 29 mei tot en met 26 juni zijn stem uitbrengen op de meest favoriete brildrager en brillenfamilie. De top vijf per categorie wordt op 26 juni bekendgemaakt, waarna de professionele jury per categorie een winnaar aanwijst. Ook dit jaar zijn er mooie prijzen te winnen; per categorie maak je kans op een reischeque vanaf duizend euro én twee gratis brillen. Aanmelden kan via www.brildragervanhetjaar.nl.

Wie kiest de winnaars?

Een deskundige jury maakt uiteindelijk de beslissing welke finalisten zich de leukste brildragers van het jaar 2017 mogen noemen. We stellen hen graag aan je voor. Topmodel en presentatrice Anouk Smulders neemt ook dit jaar weer plaats in de jury. Ze wordt vergezeld door founder en hoofdredacteur van het populaire lifestyle platform Amayzine.com May-Britt Mobach. Ook influencer en fervent brillendraagster Saske de Schepper is onderdeel van het jurypanel. Mike Lakeman, winnaar van de verkiezing vorig jaar in de leeftijdscategorie 16 tot 25 jaar, maakt de jury compleet en zal als enige man in de jury zeker zijn stem laten horen!

* bronnen wist-je-datjes: Quest januari 2017, CBS, 2016, Maastricht UMC, Onderzoek Specsavers 2015, American Vision Institute.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00