Engelse koormuziek

Cultuur

Kampen – Vocaal ensemble Magnificat en Vocaal ensemble Rijssen verrassen koorliefhebbers met composities uit de romantiek. Op zaterdag 10 juni zijn de koren te beluisteren in de Burgwalkerk. De dirigenten selecteerden composities met klankschoonheid en overtuigingskracht, waarbij het kleurenpalet van het orgel van de Burgwalkerk dat bespeeld wordt door Dick Sanderman, samensmelt met de koorklanken van deze ensembles.

Wat kunt u verwachten? Enkele composities van S. S. Wesley zoals het indringende motet ‘Wash me throughly’ en van C. Wood het geliefde ‘O Thou sweetest Source’. Maar ook verrassende uitstapjes naar het geraffineerde vakwerk van E. C. Bairstow of het krachtige Magnificat van C.V. Stanford.

De luisteraars worden actief betrokken bij het programma door samenzang van enkele Engelse hymns zoals ‘Praise my soul the King of Heaven’ en ‘O God, our Help in ages past.’

Het concert vindt plaats op zaterdag 10 juni in de Burgwalkerk, Burgwal 60 in Kampen. Aanvang om 20.00 uur. De deuren gaan open om 19.30 uur. Entree: volwassenen 10 euro, kinderen 5 euro, gezin 25 euro.