Afbeelding
Tennekes

Titel lijkt er niet in te zitten voor Wit-Blauw

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Wit-Blauw Green/Organics won zaterdag met 23-21 van hekkensluiter Drachten en hoopte zaterdag op een misstap van DOS Westbroek tegen SKV. Dat gebeurde niet. De koploper won met 17-14 van SKV en kan het zaterdag afmaken tegen hekkensluiter Drachten. Er is niemand bij Wit-Blauw die er nog aan twijfelt dat dit gaat gebeuren. “Het wordt ‘m niet meer, wonderen daar gelaten”, aldus Jelle Visscher.

En dus blijft Wit-Blauw met lege handen achter. De Kamper formatie staat met nog één wedstrijd voor de boeg tweede in de overgangsklasse B met twee punten achterstand op DOS. Een uitstekende prestatie van Wit-Blauw. Maar toch leven er gemengde gevoelens. “Wij hebben een betere ploeg dan DOS. Dat hebben we ook laten zien. We hebben deze competitie twee keer van ze gewonnen. We zijn de beste in de competitie, maar hebben dat niet alle wedstrijden laten zien”, aldus Jelle Visscher. Hij noemt verschillende oorzaken. “Het heeft te maken met een stukje bewustwording hoe goed we kunnen korfballen. En we kunnen het niet altijd opbrengen om er alles uit te willen slepen. Als het soms niet draait, dan moet het maar minder mooi. Dan moet je de knop omzetten. Daar hebben we moeite mee.”

Wit-Blauw begon uitstekend aan het seizoen. “In de eerste helft van het veldseizoen hebben we een behoorlijk goed niveau gehaald. Dat hebben we doorgetrokken in de zaal. Vervolgens is in februari de klad erin gekomen. Dan doe je jezelf tekort. We moeten een constant seizoen zien te draaien. Dat is nu niet gelukt.” Op het veld was de nederlaag tegen SKV doorslaggevend. “Toen hebben we het verspeeld. We gingen de rust in met een 1-10 achterstand”, blikt Visscher terug.

De vraag is of Wit-Blauw op een hoger niveau wel uit de voeten kan. Is het niet veel beter voor Wit-Blauw om in de overgangsklasse te blijven? “Ik denk dat we heel moeite zouden hebben om mee te komen in de hoofdklasse, maar we zijn gewoon beter dan DOS, dat wel in de hoofdklasse gaat spelen.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.