Afbeelding

EK-limiet voor Sidney de Vente

Sport

ZWOLLE – Sidney de Vente van Wilhelmina heeft afgelopen zondag bij een plaatsingswedstrijd acro in Zwolle een uitstekende prestatie neergezet. Samen met haar Zwolse partners Aimée Tent en Melissa Beekhof wist ze een EK-limiet te behalen. Het EK wordt in oktober afgewerkt in Polen.

Bij de A-junioren 2 het trio met De Vente uit op een tweede plaats. Genoeg voor een startbewijs voor het EK, dat in oktober in Polen wordt afgewerkt. Lotte Mooren en Rik van Selling grepen net naast een EK-ticket. Het duo liet zien dat ze in korte tijd veel progressie hebben gemaakt, maar ze kwamen 0,6 punt tekort. Op 17 en 18 juni krijgen ze tijdens het NK in Ahoy nog een kans om EK-deelname veilig te stellen. Louise Hollander, Hannah Hanekamp en Isabel Kist eindigden op een derde plek.

Een dag eerder behaalden Romi Dietrich en Ilse van Kolfschoten een achtste plek in de B-lijn. Bij de A-pupillen was er een zesde plek voor Norah Vis en Anouk Vereecken. Maaike Kale, Annelijn Kwakkel en Geanne Wolfs overtroffen zichzelf met een zesde plek in de categorie A-jeugd.

Afbeelding
Afbeelding