Afbeelding
Bron foto Kampenonline.nl

Bruggenbouwersbokaal Present voor de 5e keer op reis door Kampen!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op donderdag 1 juni aanstaande reist de door Stichting Present Kampen gewonnen landelijke Bruggenbouwersbokaal voor de 5e maal door Kampen. Ditmaal wordt hij voor de komende 4 weken overhandigd aan Debby Klooster, o.a. bekend van de Weggeefschuur Kampen. Waarom aan Debby?

Debby is voor ons als Present Kampen de belichaming van het omdraaien van je moeiten in mogelijkheden!

Kampend met een chronische aandoening, die haar het zelfstandig ondernemerschap (bloemenzaak) onmogelijk maakte stelde ze zichzelf de keus; of blijven zitten in deze onmogelijkheid om nog iets te doen, of proberen er iets van te maken. En dat heeft ze gedaan. Fysiek is er vanwege de aandoening een fikse beperking, maar haar ondernemersgeest is springlevend, innovatief en creatief: Debby lanceert het ene na het andere initiatief: Ze bouwt bruggen tussen mensen die iets willen geven/delen/ruilen en mensen die tijdelijk in een wat mindere periode van hun leven zitten.

Haar kracht zit vooral in het SAMEN werken met mensen en het zoeken en vinden van de wegen waarlangs ze haar doelen kan behalen. En dat dat bruggenbouwen haar bijzonder goed lukt geeft de (nog onvolledige) opsomming hieronder weer:

November 2013, gestart samen met Denise Eilander met de Weggeefschuur. In een ruimte die door haar schoonouders beschikbaar is gesteld. Een plek waar wordt gedeeld in geven, ruilen, vragen, van spullen, kleding, hulp, initiatief etc. Debby heeft aan het begin van dit jaar vanwege haar gezondheid aangegeven, met pijn in het hart, deze zomer haar voorzitterschap over te moeten dragen. Er wordt gezocht naar een andere locatie.

December 2014, initiatief van het Sinterklaashuis, een tijdelijke huisvestiging van de goedheiligman een feest voor de kinderen en hun ouders te laten zijn, inclusief kadootjes (o.a. ism Humanitas & Albert Heijn)

Wensboom, initiatief waarbij iemand een wens voor iemand anders mag melden. Vanuit deze wensboom zijn al diverse initiatieven ontstaan. Onder andere:

Zomer 2015: Stadscamping Samen met o.a. Klaziena van Egmond en Hanjo IJkhout een 2daags kampeeravontuur bieden aan gezinnen/kinderen die niet op vakantie kunnen om toch het vakantiegevoel te ervaren. Dit initiatief is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen.

Oktober 2015, initiatiefneemster van de 2daagse Dag vol Rijkdom, als variant op de ‘dag van de armoede’ in samenspraak met velen uit het netwerk van het Sociaal Domein van Kampen

Debby Klooster; Een ondernemende bruggenbouwster die weinig mogelijkheden onbenut laat om te kijken met de ogen van mensen die (tijdelijk) in een wat mindere situatie verkeren. De Gemeente Kampen mag zich gelukkig prijzen met inwoners zoals deze; mensen die niet bij de pakken neerzitten maar bouwen; aan mogelijkheden! Debby verdient de spotlights van de Gemeente Kampen. Daarom geeft Stichting Present Kampen de bruggenbouwersbokaal deze maand aan haar door!

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00