Afbeelding
Carin Koopman

Middeleeuws brunchen met poëzie en carillonmuziek

Cultuur

Op zondag 18 juni wordt een brunch georganiseerd in Het Hof van Breda. De brunch start om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 13.30 uur. Vanaf 12.45 wordt de brunch opgefleurd met een carillonconcert afgewisseld met poëzie.

Chefkok Stefan Breuer serveert op 18 juni vanaf 11.00 uur een door de Hanzetijd geïnspireerde brunch. Er is onder andere biersoep, oerbrood, gecaramelliseerde beenham (ter plekke gesneden) en broodje parelhoender. Ook worden er roffioelen gegeten, een middeleeuws gerecht met gevuld bladerdeeg. Ook zin in een heerlijke zondagse brunch in het prachtige Hof van Breda? Meldt je dan voor 11 juni aan via www.hanze2017stadswandelingen.nl

Om 12.45 uur begint een carillonconcert door stadsbeiaardier Frans Haagen afgewisseld met poëzie uitgesproken door Jan Ravenstein. Het concert is een feestelijke aanvulling op de middeleeuwse brunch. De grootste klokken uit het carillon zijn in de Hanzetijd (1481 en 1482) gegoten door de beroemde klokkengieter Geert van Wou sr. uit Kampen.

Om 14.00 uur start vanuit het Hof van Breda de Kamperuien-wandeling van cultuurZIEN. Meer informatie over deze wandeling staat op www.hanze2017stadswandelingen.nl

Combineren van de verschillende programma onderdelen in het Hof van Breda is mogelijk, maar men kan ook voor het bijwonen van één enkel onderdeel kiezen.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 7 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 7 uur geleden