Afbeelding

Tentoonstelling over pelgriminsignes

Cultuur

KAMPEN - Met de graafwerkzaamheden voor de nieuwbouw van het Margaretha-complex, is een nieuw hoofdstuk van de geschiedenis van de gasthuizen en van Kampen geopend. In de tuin is daarover nu al het nodige te zien maar in het afgelopen jaar zijn nog andere vondsten bestudeerd. Met name de pelgriminsignes geven een kijkje in die oude geschiedenis, vooral over de periode 1000-1550.

In de bibliotheek van Margaretha is tijdens de periode van openstelling te zien en te lezen hoe die eenvoudige versierselen er uit zagen, welke betekenis zij voor de pelgrims hadden en welke inspiratie zij er aan ontleenden om lange, zware en gevaarlijke tochten te ondernemen.

Vrijdag 9 juni om wordt de tentoonstelling over de pelgriminsignes om 15.00 uur geopend door Marieke Spijkerman. Gestart wordt in de tuinkamer van het restaurant waar koffie en thee wordt geserveerd en waar in kort de betekenis van de insignes wordt toegelicht. Hierna volgt een wandeling door de binnentuin naar de bibliotheek waar de tentoonstelling is ingericht.

Wie de opening wil bijwonen wordt in verband met de beschikbare ruimte verzocht dat te melden via j.voost@ijsselheem.nl onder vermelding van het aantal personen.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 18 uur geleden