Afbeelding

Duivelsklauw, een weldaad voor uw spieren en gewrichten

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Bijna 2 miljoen mensen in Nederland leven dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van reuma, artrose (gewrichtsslijtage) of andere spier- en gewrichtsongemakken. Hierbij is het raadzaam de huisarts of andere medisch specialisten te raadplegen. Daarnaast is bijna iedereen wel bekend met vermoeide, vastzittende en pijnlijke spieren of gewrichten. Volgens de G&W GezondheidsWinkel Kampen kan duivelsklauw een uitkomst bieden.

"Harpagophytum, ook wel duivelsklauw genoemd, wordt al eeuwen gebruikt bij ongemakken van het bewegingsapparaat en ter verbetering van de doorbloeding. Gebruik Harpagophytum Gel o.a. ter behandeling van gevoelige spieren in armen, benen en rug en voor het behoud van soepele gewrichten in onder andere enkels, knieën, ellebogen, rug, nek en schouders."

Samen met de botten vormen de spieren en gewrichten het bewegingsapparaat. Het lichaam telt meer dan 600 spieren, met ieder een eigen functie. Sommige spieren zorgen voor de voortbeweging, andere zijn betrokken bij bijvoorbeeld de ademhaling, de hartslag of de spijsvertering. "Gewrichten spelen een belangrijke rol, als beweegbare verbinding tussen twee botten. Hoe meer je beweegt, des te minder stijf je gewrichten zijn. Voor gewrichten geldt dus heel sterk ‘use it or lose it’."

Beweging in combinatie met een gezonde levensstijl maakt het niet vanzelfsprekend dat spieren en gewrichten altijd in topconditie zijn. "O.a. overbelasting door sport of een ongelukje in huis kunnen ongemakken veroorzaken. Daarvoor heeft Gezond & Wel Harpagophytum Gel met duivelsklauw ontwikkeld om ongemakken te verzachten."

Gezond & Wel Harpagophytum Gel met duivelsklauw100 ml is verkrijgbaar van 14.95 voor 9.95 bij G&W GezondheidsWinkel Kampen aan de Oudestraat 140 te Kampen.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 5 uur geleden