Afbeelding
Bouwmeester Media

Van Kesteren: Service onderweg en bij de klanten thuis

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Autobedrijf Van Kesteren Renault in Kampen heeft sinds kort een unieke service geïntroduceerd. De Z.E. services (zero emission, nul uitstoot) beperken zich niet langer alleen tot de werkplaats. Zowel onderweg als bij de klanten thuis worden er verschillende on demand services verleent. Als enige in de regio is het autobedrijf met een tweede vestiging in Zwartsluis volledig elektrisch gecertificeerd.

"Elektrisch rijden wordt sneller gemeengoed dan de meeste mensen denken. Wij hebben daarom geïnvesteerd in de opleidingen van onze mensen en in nieuwe geavanceerde apparatuur. Renault loopt met de ontwikkelingen in elektrische rijden voorop in de autoindustrie. Daar liften wij als merk-autobedrijf op mee", vertelt eigenaar Wimfried van Kesteren.

Met behulp van een app, (Z.E. Services applicatie) worden bijvoorbeeld de Renault ZOE of de Kangoo Z.E. veranderd in intelligente voertuigen. Controle over de autonomie, starten van het opladen, regelen van de temperatuur, het is allemaal van afstand te regelen.

400 Kilometer actieradius

De ZOE en de Kangoo zijn momenteel de meest aansprekende elektrische modellen van Renault. De Renault ZOE is daarbij de absolute koploper. De 100% elektrische auto wordt zowel in het zakelijke segment als in de particuliere sector veel verkocht. Met een actieradius van zo'n 400 kilometer NEDC-norm), 4 % bijteling en een concurrerende aanschafprijs is dat ook niet verwonderlijk.

Van Kesteren laat de verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst overigens niet alleen bij het Franse automerk Renault liggen. Zo zijn op het dak van de Kamper vestiging aan de Kilbystraat onlangs enkele honderden zonnepanelen geïnstalleerd.