Afbeelding
Aangeleverd

Veel belangstelling voor Scratch Kampen 2017

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Samen in één dag klassieke koorwerken instuderen en 's avonds daarvan een uitvoering geven. Dat is Scratch Kampen 2017 dat op zaterdag 24 juni in de Burgwalkerk wordt gehouden. Koorzangers vanuit het hele land komen daarvoor bijeen. Op het programma staan het Ave Verum Corpus van Mozart, Cantique de Jean Racine van Fauré, het Magnificat in B van Durante, de 7 Kruiswoorden van Franck en het Requiem van Mozart.

“Deze keer zal vooral het Magnificat een mooie uitdaging vormen”, vertelt organisator en dirigent Mateboer. “Het werk wordt zelden opgevoerd en ik vind het leuk om daarmee zowel de beginnende koorzangers als de meer ervaren scratchgangers te prikkelen. Voor publiek is het Magnificat heel toegankelijk. Het is vrolijke muziek waarbij alle vier solisten zich goed kunnen laten horen.”

Het orkest wordt gevormd door zo’n veertig muzikanten. Solisten zijn sopraan Manon Bergstra en mezzo-sopraan Maite Cathérine, twee veelbelovende, pas afgestudeerde zangeressen. Naast tenor Aart Mateboer completeert Ago Verdonschot de mannenstemmen. Verdonschot is bas en tevens bekend als dirigent van het Rotterdams en Amsterdams Operakoor.

Gezien de vooraanmeldingen constateert Mateboer dat zijn jaarlijkse scratch dit jaar een flinke sprong voorwaarts maakt. “Steeds meer klassieke koorzangers van steeds verder weg weten de weg naar Kampen te vinden. Ik heb al een kleine honderd nieuwe aanmeldingen voor het scratchkoor binnengekregen en dat is een wel heel bijzondere score.”

Koorzangers die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dat doen via www.scratchkampen.nl. De kosten voor deelname bedragen 27,50 euro. Oefenmateriaal en beelden van Scratch Kampen in 2016 zijn te vinden op https://www.facebook.com/ScratchKampen.

De avonduitvoering begint om 19.30 uur. Op www.scratchkampen.nl zijn in de voorverkoop entreekaarten te reserveren voor 10 euro. Kaarten aan de kerk kosten 15 euro. Jeugd tot 12 jaar heeft gratis toegang.