Afbeelding

Meevaren met Sail-in op 15 juni

Cultuur

KAMPEN - Vanaf het water kijken naar een IJssel vol bijzondere schepen. Dat kan op donderdag 15 juni tijdens een Sail-in. Schepen zullen van de IJsselkade wegvaren richting de Loswal waar schepen - ook die van buiten Kampen komen - zich zullen verzamelen. Rond 15.00 uur zal de hele vloot richting de stad vertrekken waarbij ze - bij wijze van welkom in de stad - tegemoet worden gevaren door de Kamper Kogge.

"Het zal een prachtig gezicht zijn, al die schepen, van groot tot klein, van zeilschip tot motorboot. Iets waar we enorm naar uitkijken", vertelt Erik Fien van RondvaartKampen. "Ook met zeilschip Jannes van Campen en 't Kamperschuitje varen we mee tijdens deze Sail-In."

RondvaartKampen wil belangstellenden de mogelijkheid bieden om mee te varen op de Jannes van Campen. "Het is een uniek evenement dat we de eerste 100 jaar niet weer zullen meemaken. Hoe bijzonder is het dan om er op deze manier getuige van te zijn!”, aldus Fien.

De Jannes van Campen zal tegen 14.00 uur vertrekken vanaf de IJsselkade en tussen 15.30 en 16.00 uur weer aanmeren. Meevaren kost 6 euro per persoon, inclusief een kop koffie of thee of een glaasje ranja voor de kinderen. Reserveren is noodzakelijk, er kunnen maximaal 40 personen mee.

Reserveren en meer informatie: www.rondvaartkampen.nl of www.facebook.com/RondvaartKampen