Afbeelding
Carin Koopman

Op stap met Joffer Tengnagel

Cultuur

CultuurZIEN organiseert op vrijdagavond 16 juni de stadswandeling ''Op stap met Joffer Tengnagel''. De wandeling start om 20.00 uur in Het Hof van Breda aan de Marktsteeg. De deelnamekosten zijn 5, – p.p. voor de stadswandeling. Wees er snel bij, want de wandeling is bijna volgeboekt.

Volgens de overlevering was joffer Tengnagel een alleenstaande dame uit een gegoede Kamper familie, die met iedereen ruzie had en zich uit wraak liet begraven met al haar ''schatten''. Maar wat is er waar van dit verhaal en wie was deze joffer Tengnagel eigenlijk? Tijdens de wandeling wordt verder vertelt over de adellijke dame Mechteld toe Boecop, over de werkende moeder Beatrix Vekemans (weduwe Avercamp) en over de criminele Leentje Thijs. Ook het wrede lot van kruidenvrouw Geesje Claes blijft niet onbesproken. Net als het feit dat Geesje, als vrouw, werd bijgestaan door de vrouw van de beul bij het ondergaan van de ''waterproef''.

Voor liefhebbers is er voorafgaand aan de wandeling een Hanzemaaltijd in pop-uprestaurant '' 't Brieschend Peerd''. Kosten € 25, – p.p. voor een 3-gangenmenu en 2 drankjes. Ook hier zijn nog slechts enkele plekken vrij.

Kijk voor meer informatie op www.hanze2017stadswandelingen.nl Graag vooraf aanmelden voor deelname via het inschrijfformulier of bel met (038)331 10 24.