Afbeelding
Aangeleverd

Historische zeilwedstrijd tussen twee Hanzestad-burgemeesters

Cultuur

KAMPEN – Burgemeester Koelewijn van Kampen en Harry Dijksman, burgemeester van Elburg, strijden zaterdag 17 juni van 11.00 tot 11.45 uur in twee identieke Zuiderzeepunters om de punterrace-wisselprijs de Zilveren Paling.

‘Water verbindt’ is het thema van de Hanzedagen dit jaar. Maar gezonde wedijver op sportief gebied hoort er ook bij. Dat geldt zeker voor de Hanzesteden Elburg en Kampen. Zowel de punterclubs als de botterstichtingen in beide gemeenten hebben al lang goed contact. Ook op sportief gebied.

De wedstrijd wordt in twee Zuiderzeepunters gehouden, het oudte scheepstype van Nederland. Zuiderzeepunters zeilen al eeuwenlang vlot, veilig, comfortabel, wendbaar en hoog aan de wind. De kribbebakens waartussen de wedstrijd zich afspeelt zijn versierd met twee levensgrote Kamper steuren.

De afstand tussen de tweede en de vijfde krib vanaf de Stadsbrug wordt in principe vier keer afgelegd. De startlijn is dus ook finishlijn. Bij erg weinig wind mag de maat/coach van de achterliggende punter beginnen mee te roeien. Als genaderd is tot ongeveer drie scheepslengtes mag de andere maat ook aan de roeispanen.

De bekende Kamper speaker Reyer van 't Hul zal de wedstrijd voorzien van deskundig commentaar. De Nieuwe Toren is tijdens de wedstrijd te beklimmen. Daar is een fantastisch uitzicht op de race.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00