Achterzijde van het koetshuis van de Tengnagels aan de Burgwal.
Achterzijde van het koetshuis van de Tengnagels aan de Burgwal.

Op stap met Joffer Tengnagel

Cultuur

KAMPEN - 'Op stap met Joffer Tengnagel'. Onder die titel houdt cultuurZIEN vrijdagavond 16 juni een stadswandeling. Volgens de overlevering was joffer Tengnagel een alleenstaande dame uit een gegoede Kamper familie die met iedereen ruzie had en zich uit wraak liet begraven met al haar 'schatten'. Maar wat is er waar van dit verhaal en wie was deze joffer Tengnagel eigenlijk?

Tijdens de wandeling wordt verder vertelt over de adellijke dame Mechteld toe Boecop, over de werkende moeder Beatrix Vekemans (weduwe Avercamp) en over de criminele Leentje Thijs. Ook het wrede lot van kruidenvrouw Geesje Claes blijft niet onbesproken. Net als het feit dat Geesje, als vrouw, werd bijgestaan door de vrouw van de beul bij het ondergaan van de 'waterproef'.

De wandeling start om 20.00 uur in Het Hof van Breda aan de Marktsteeg. Deelname kost 5 euro. Voorafgaand aan de wandeling kan voor 25 euro een 3-gangenmenu met twee drankjes in pop-uprestaurant 't Brieschend Peerd worden genuttigd.

Kijk voor meer informatie op www.hanze2017stadswandelingen.nl Graag vooraf aanmelden via het inschrijfformulier op die site of bel met (038) 331 10 24.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00