DOS Kampen houdt oud-internationals op 5-5

KAMPEN - DOS Kampen heeft de wedstrijd ter ere van het negentigjarig jubileum tegen de oud-internationals gelijk gespeeld. Voor zo'n negenhonderd toeschouwers werd het 5-5 op sportpark De Maten.

Aanvankelijk werd het elftal van verschillende generaties DOS Kampen-spelers onder de voet gelopen. Doelman Nick Karel verrichte twee prima reddingen voordat Romano Denneboom na vijf minuten scoorde. Een minuut later maakte de sterke spits zijn tweede.

De thuisploeg ging hierna in de aanval en kwam na een combinatie tussen Daniel van Warven en Twan Knul terug tot 1-2. Het was niet voor het laatst deze avond dat de twee jongelingen elkaar vonden. Aan de andere kant was Denneboom verreweg het gevaarlijkst en de spits, éénvoudig international, maakte er voor de pauze 1-3 van.

Denneboom kwam uiteindelijk op vier goals uit. Na de 2-3 van Knul, op aangeven van Van Warven, maakte hij 2-4. De schiettent werd vervolgens geopend. Een prima voorzet van Guido Vlierhuis op Danny van den Bos betekende 3-4. Ugur Yildirim, goed voor één interland, tilde de stand een minuut later naar 3-5. Knul liet Van Warven de 4-5 maken en Van Warven gag Wim Snippe de kans er 5-5 van te maken. Snippe hield even in en passeerde Karel, die na de pauze bij Oranje keepte.

????Lees komende week in De Brug meer over de wedstrijd, en over hoe Twan Knul deze beleefde.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 2 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 5 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 13 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05