Afbeelding

Pechweekend voor Ricardo Brink in Assen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een verslag van Ricardo Brink van zijn wedstrijd in Assen:

"Zaterdag 3 juni stond de derde race van het seizoen op het programma. Vrijdag waren er vrije trainingen totdat mijn motorblok het begaf. Aangezien wij geen reserve blok hebben en snel wat moesten regelen voor de volgende dag. De laatste 2 training sessies heb ik gelukkig toch nog kunnen rijden op een BMW 1000RR van RR Motorsports / Dunlop. Dit ging erg goed en de dag met een goed gevoel af kunnen sluiten.

Zaterdag ochtend toen ik wakker werd stond de Yamaha R1M er weer helemaal klaar voor. De monteurs hebben tot in de late uurtjes doorgewerkt om de motor klaar te krijgen voor de wedstrijddag. Grote dank hiervoor!

Om 10:45 stond de eerste kwalificatie op het programma. Ik kon meteen merken dat er een groot verschil in zat qua snelheid en het optrekken van de motor. Dit omdat het blok waar wij nu mee rijden volledig standaard is en ik reed eerder met een getuned motorblok. Ik sloot de 1e kwalificatie af op een zevende positie. Hier was ik nog niet tevreden mee maar het gevoel was goed voor de tweede kwalificatie.

12:43 kwalificatie 2. Mijn tijden werden steeds sneller maar ik moest er hard voor werken. Na 6 ronden zag ik op mijn pitbord P3! 1:42,437. Dit was goed voor P3 omdat niemand er meer onderdoor kwam!

Race 16:53 (9 Laps)

Ik ging naar buiten voor de verkenningsronde en kwam er al snel achter dat ik een mechanisch probleem had met mijn remmen. Ik probeerde het onderweg op te lossen maar dit wou niet lukken en ik moest binnenkomen om mijn monteurs er naar te laten kijken. Iedereen ging van start en ondertussen slaagden mijn monteurs er in het probleem zo goed als op te lossen. Ik moest uit de pitstraat starten en lag 3 seconden achter op de laatste man. Na 2 ronden was het probleem helemaal weg en kon ik eindelijk aanzetten om mijzelf toch nog punten te laten scoren. Ronde na ronde wist ik andere rijders te passeren en in ronde 5 lag ik zelfs al op een 13e positie ( van de 25 ). Ik klokte snelle rondetijden die goed genoeg waren voor het podium. Na 9 ronden slaagde ik er in om op een 10e positie over de finish te komen. 6 punten in plaats van 0. Dat is het enige waar ik aan kon denken. Tuurlijk was de frustratie groot. Vooral omdat het team en ik er dit weekend super hard voor gewerkt hadden.

Sponsoren, team, vrienden en familie bedankt voor alle steun afgelopen weekend! Volgende race gaan we weer voor het hoogst haalbare!!

Groetjes, Ricardo #44"

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.