Afbeelding
Huiseigenaar

Duurzaam wonen ervaren tijdens een thematour in Zwartsluis

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Voor iedereen die op zoek is naar specifieke kennis over energiebesparende maatregelen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route thematours. Op zaterdag 1 juli is de thematour ‘Zonnepanelen’ in Zwartsluis. Familie Schraa stelt haar woning open en laat tijdens een rondleiding hun duurzame maatregelen zien. Er is plek voor zes geïnteresseerden om ’s ochtends om 10.00 uur of ’s middags om 13.00 uur mee te gaan op tour en meer te leren over energie opwekken.

Familie Schraa woont in een tussenwoning uit 1971 en tien zonnepanelen sieren hun dak. Die wekken voldoende energie op voor de familie. Zelfs zoveel dat het vrijwel dekkend is qua jaarverbruik! Huiseigenaren Jan en Jolanda hebben ook vloerisolatie en HR++ glas laten plaatsen. Zij vertellen u graag over hun ervaringen tijdens de thematour ‘Zonnepanelen’. De thematour vindt plaats op zaterdag 1 juli om 10.00 en 13.00 uur in Zwartsluis. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de tours op www.duurzamehuizenroute.nl.

Thematours in Overijssel
Bezoekers zijn enthousiast over hoe ze op weg worden geholpen, zo blijkt ook uit een reactie over eerdere thematours: “We werden warm ontvangen door de familie en zij vertelden op een duidelijke wijze over de overwegingen en keuzes die zij maakten.” Tijdens de thematours krijgen de deelnemers een goed beeld van de duurzame mogelijkheden. Het is een uitgelezen kans om in de praktijk te ervaren hoe bijvoorbeeld een energieneutraal huis woont of hoeveel geluid een warmtepomp daadwerkelijk maakt.

In samenwerking met de provincie Overijssel organiseert de Duurzame Huizen Route thematours in Overijssel. Op zaterdag 17 juni is de thematour ‘Passiefhuis’ in Zwolle en op 1 juli is de thematour ‘Gasloos’ in Den Ham.

Volgende editie Nationale Duurzame Huizen Route
De thematours zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar verdieping van hun kennis. Daarnaast kunnen huiseigenaren zich laagdrempelig oriënteren op duurzaam bouwen en wonen tijdens de 5e editie van Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en 11 november 2017. Enkele honderden huiseigenaren openen hun deuren voor iedereen die zelf ook de slag wil gaan met duurzaam wonen.
Het delen van kennis en ervaringen gaat 365 dagen per jaar door via de digitale huizenroute. Belangstellenden kunnen online vragen stellen aan huiseigenaren.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.