Afbeelding
bianca

personeel wordt mede-eigenaar timmerfabriek voor doven

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Veertien dove werknemers van De Verbinding bv, een constructiebedrijf in hout en aluminium met vooral dove medewerkers, hebben samen een aandelenpakket ter waarde van 145.000 euro gekregen. Bij de viering van het tienjarig bestaan van de fabriek kregen zij dit cadeau van Start Foundation. Deze maatschappelijk investeerder is al sinds de oprichting als financier betrokken bij De Verbinding.

Een toekomst voor doven

De Verbinding is in juni 2007 met behulp van Schipper Kozijnen bv opgericht door Toine van Bijsterveldt, organisatieadviseur en vader van een dove zoon. Hij kan niet accepteren dat een normale arbeidsplaats voor zijn zoon niet is weggelegd. Om meer doven in staat te stellen om volwaardig deel te nemen aan onze samenleving, is het hebben van een baan een basisvoorwaarde. Ongeveer vijftig procent van de dove volwassenen in Nederland is namelijk werkloos. De Verbinding wil meer werkgelegenheid scheppen voor dove vaklui en zo een kans geven op een betere toekomst, een beter bestaan opbouwen zoals een eigen woning en het stichten van een gezin, op een volwaardig leven.

Schipper Kozijnen: sociaal ondernemen

Het bieden van maatschappelijke kansen aan dove mensen, ligt nog steeds ten grondslag aan De Verbinding. Klanten zijn daarvoor onontbeerlijk. Schipper Kozijnen onderschrijft die doelstelling en zij hebben samen de economische basis gelegd onder dit bedrijf én het bedrijf in de benen gehouden in de moeilijke jaren van de crisis. Het meest wenselijke geschenk voor dit jubileumfeest is volgens Toine van Bijsterveldt “werk voor De Verbinding”. Hoe toepasselijk is dan het cadeau van Jos Schipper: opdracht voor het maken van een houten Stiltestoel in de vorm van een ei, een fraai voorbeeld van de talenten en het grote vakmanschap dat de mensen te bieden hebben. De stoel krijgt een plek in de showroom van Schipper Kozijnen om zo nog meer werk te genereren voor De Verbinding.

Social return

De Participatiewet draagt er aan bij dat steeds meer opdrachtgevers, zoals de centrale en lagere overheid, 5% van de gefactureerde opdrachtsom voor Social Return activiteiten inzet. Doordat De Verbinding uitsluitend dove mensen in dienst heeft, wordt dit bij opdrachtverstrekking aan Schipper Kozijnen ook daadwerkelijk gehaald. Mooi is dat ook iedere particuliere klant van Schipper Kozijnen indirect een sociale bijdrage levert.

Foto: stiltestoel in de vorm van een ei.