De NK-gangers van Wilhelmina
De NK-gangers van Wilhelmina Dik Kuiper

Vier podiumplaatsen Wilhelmina op NK

· leestijd 1 minuut Sport

ROTTERDAM – Gymnastiekvereniging Wilhelmina heeft afgelopen weekeinde vier podiumplaatsen behaald op het NK Sportacrobatiek voor ABC-teams in Ahoy. De oogst bedroeg twee tweede plaatsen en twee bronzen plakken.

Alle medailles werden afgelopen zondag binnengesleept in de A-lijn. Het junioren 1-trio Maaike Fonteyn, Youandi Kingma en Annemijn Dekker eindigde als tweede. De drie lieten drie goede oefeningen zien. Ze kwamen net tekort voor het goud. Bij de junioren 2 pakten Sidney de Vente, Melissa Beekhof en Aimee Tent zilver. Eerder had dit team zich al geplaatst voor het EK.

Op hetzelfde niveau was er een derde plek voor Hannah Hanekamp, Isabel Kist en Louise Hollander. Bij de pupillen was er brons voor Rosan Kist, Noa Boudewijn en Annika van Dorsten. Sidney de Vente, Loïs Starreveld en Jikke Brouwer gingen als zesde naar de finale en legden beslag op plaats vier. Beide pupillenteams hebben de stap gemaakt van de D- naar de A-pupillen. Bij de jeugd boekten ook Maaike Kale, Annelijn Kwakkel en Geanne Wolfs vooruitgang. Dit drietal had zich als achtste geplaatst voor de finale en werkte zich op naar plek zes.

Een dag eerder eindigde het B-duo Romi Dietrich en Ilse de Goede op een achtste plaats. De twee lagen op koers voor een medaille met een sterke balansoefening, maar door een fout in de tempo-oefening raakte het podium uit beeld. Het trio Chanel de Lange, Rosalie Prins en Denise Brink (B-lijn) lieten in een zwaar deelnemersveld twee knappe oefeningen zien en kwamen uit op plaats elf. In de C-lijn behaalde het damespaar Esra van ’t Oever en Roos Schreuder een twaalfde plaats. Dit team maakte dit seizoen de stap van de D- naar de C-lijn en ging daarmee van één naar twee oefeningen. Het halen van het NK was daarom al een prestatie op zich.

Wilhellmina kijkt tevreden terug op het acroseizoen. Een week eerder behaalde de vereniging twee top tien-noteringen op het NK voor DE-teams.

Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 4 uur geleden
Beelden van Puzzelavond in Zalk in 2024
Koninklijke puzzelaars welkom in Wilsum Algemeen Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Mgr. Zwijsenschool in actie voor Zimbabwe Algemeen 28 mrt, 06:58