Afbeelding

Informatieavond over verantwoorde pacht

Partnerbijdrages

KAMPEN - De gemeente Kampen verpacht 4.000 hectare agrarische grond. Dit jaar wordt de pachtprijs verhoogd met 22 procent terwijl de melkopbrengsten voor de melkveehouders de afgelopen jaren laag waren. Dit roept de vraag op of de pachtprijs wel redelijk is en of de veehouders een eerlijke boterham kunnen verdienen.

De Tweede Kamer spreekt al vele jaren over ‘het dilemma van de pacht’: hoe kan gekomen worden tot een pachtregeling die recht doet aan de verlangens van zowel pachters als verpachters. De Tweede Kamer heeft nog geen nieuw besluit genomen.

Plaatselijk doet De Stadserven een pachtprijsonderzoek dat gericht is op de agrarische bedrijven op het Kampereiland. Bij het onderzoek worden de pachters betrokken.

Op maandagavond 3 juli houdt de SGP Kampen een informatieavond over de landelijke en plaatselijke pachtontwikkelingen. Ir. H. Maljaars van de landelijke SGP, Ir. M. de Koe van ‘De Stadserven’ en de heer K.J. Bruins (agrarische ondernemer) zullen een toelichting geven over dit onderwerp. Tevens zal de heer De Koe op grond van het pachtprijzenonderzoek eventuele consequenties voor het pachtprijsbeleid en het agrarisch structuurbeleid van 'De Stadserven' toelichten.

Uiteraard is er deze avond ook volop de ruimte om uw vragen te stellen over dit onderwerp.

De avond start om 19.30 uur en wordt gehouden in ontmoetingscentrum Ons Erf aan de Heultjesweg 14 op Kampereiland.