Afbeelding

Down to Earth met KVK

· leestijd 3 minuten Algemeen

Down to Earth met kvk

Dit jaar weer activiteiten voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in de zomervakantie. Nog lekker 3 weken door met een ritme en gezelligheid voor je kinderen? Kom meegenieten.

Hoe het begon voor mij om dit alles te organiseren. Zitten te denken wat gaan we dit jaar doen met kvk? Dat gaat lange tijd rond in mijn hoofd en systeem. Naar de film Down to Earth. Ideeën, inspiratie. Ja dit is gaaf. Dit is waar ik wat mee wil. Dit gaan we doen.

Wat gebeurt er in de film? Eigenlijk niet zoveel. En tegelijkertijd ontzettend veel. Een gezin gaat een aantal jaren op reis en bezoekt de hoeders van de aarde bij verschillende stammen in verschillende werelddelen. Deze mensen vertellen afzonderlijk van elkaar dezelfde dingen. Wat er werkelijk belangrijk is en waar het om gaat. Aan het eind van de film is daar de aftiteling. En niemand staat op. Zoals het normaal gaat aan het eind van de film. Aftiteling en iedereen is weg. Nu… stilte…. Totale stilte en iedereen leest de totale aftiteling. Wow. Wat een bijzondere film. Wat een inspiratie. Wat een manier van leven en wat een voorbeeld. Wow.

Hier ga ik wat mee doen bedenk ik en dat is wat ik ga doen.

Het programma is als volgt:

De maandag starten we met een speurtocht. Tijdens deze speurtocht mogen de kinderen een route lopen. In dit geval met hun groep een route lopen. In hun eigen leven loopt iedereen zijn of haar eigen pad. En als we dat allemaal doen. Echt ons eigen pad dan gaan er deuren voor ons open. Als we echt durven luisteren… en gaan…. Tijdens deze speurtocht kunnen de kinderen talenten verdienen. Zoals je in je eigen leven je eigen talenten ontdekt door te doen.

De dinsdag gaan we kunst maken van schatten van de natuur. De woensdag gaan we naar de Flierefluiter. Dit keer niet het grote geweld van een pretpark, maar “gewoon” samen zijn en samen spelen met water en zand, dieren bekijken en aaien en lekker spelen op de trampolines en in de klimtorens. De donderdag gaan we op zoek naar ons favoriete beroep tijdens de vossenjacht en op de vrijdag dragen we ons steentje bij om onze leefomgeving op te ruimen en daarnaast gaan we nog lekker spelletjes doen om af te sluiten.

En dan is het tijd voor week 2. Deze week is geïnspireerd op de film: The power of the heart. Hierin gaat het om het volgen van je hart. Doen waar je goed in bent. Mensen vergeven en dat liefde het aller belangrijkste is. Dat je hart de weg weet. Als je maar luistert. In deze week wat ik wonderweek heb genoemd, gaan we goed voor onszelf zorgen en voor anderen. Op maandag starten we met selfcare. Wat is er goed voor onszelf, wat hebben we nodig? Waar zijn we goed in? Wat vinden we leuk? We doen leuke activiteiten en maken een mooie collage. Op de dinsdag gaan we bezig voor anderen. Wat kunnen we betekenen voor een ander? Je kunt denken aan een tekening maken voor iemand, een wenskaart, een lied of een dans instuderen of een toneelstukje. Etc. Wat er op dat moment mogelijk is. Op de woensdag gaan we dit uitdelen en laten zien bij de mensen in Margeretha. Op de donderdag krijgen we een dansworkshop wat resulteert in een verrassing op de plantage op de middag. En de vrijdag sluiten we af met een film die gaat over het laten uitkomen van je droom. Laat je nooit vertellen dat je iets niet kunt. Ga ervoor. Blijf er in geloven.

Dan is week 2 alweer voorbij en gaan we verder naar week 3. Die staat in het teken van Festival Njoy. Na en tijdens alle goeddoenerij is het super belangrijk om vooral te genieten. De maandag starten we met een djembee workshop. Lekker muziek maken. Die avond blijven de grotere kinderen overnachten op de kinderboerderij en hebben we daar ’s avonds ook nog programma. De dinsdag gaan we spelen bij speeltuin de speelpoort en de woensdag zijn we weer in het MFC waar we grote kunstwerken maken die op vrijdag tentoongesteld worden. De donderdag kan iedereen oefenen voor vrijdag en worden hapjes gemaakt en wordt er gewerkt aan het decor om alles samen te laten komen op de vrijdag. Iedereen die wil, mag op het podium zijn of haar talenten laten zien. En wil je niet op het podium dan kun je altijd achter de schermen helpen en genieten van de optredens.

We gaan weer voor super weken.

Heb je zin om te komen helpen? Meld je dan aan via: kvk.lisenka@gmail.com . Wil je meer informatie mail of check de website: www.kampervakantiekomite.nl

Like ons op facebook: www.facebook.com/KamperVakantieKomite/

Op die manier krijg je alles mee wat er tijdens de weken gebeurt. Daar word je blij van.

De kaartverkoop is woensdag 12 juli tussen 18:00-20:00u in het MFC, Korteweg 4. Kom op tijd, want vol = vol.

Wees welkom!