Inspiring Photography
Inspiring Photography C.P. van der Waal

KTK Music Kidz verovert 1e plaats tijdens jeugdfestival in Stiens

· leestijd 1 minuut Algemeen

STIENS – De KTK Music Kidz hebben dit weekend het jeugdfestival in Stiens gewonnen. Na het bekendmaken van de winnaars explodeerden de meegereisde supporters en begeleiders om samen met de kidz de overwinning te vieren. 

Na de overwinningen van het Jong Kamper Trompetter Korps en het Kamper Trompetter Korps, beide onderdelen werden de afgelopen weken Nederlands Kampioen, was het afgelopen zaterdag de beurt aan de jongste muzikanten binnen het KTK. Zij bonden tijdens het Jeugdfestival in Stiens bij het onderdeel ‘mars’ de strijd aan met de music kids van Takostu uit Stiens. De afgelopen twee maanden is er keihard gewerkt om tijdens het Jeugdfestival deel te nemen aan het mars concours. De vrijdagavond voor het concours werden tijdens de generale repetitie de puntjes op de i gezet.

Cheap

De Music Kidz speelden tijdens hun optreden (in de regen) de nummers ‘Cheap Thrills’, ‘Uptown Funk’ en ‘All-in’. De spanning was van de gezichten af te lezen tijdens het wachten op de prijsuitslag. De ontlading was groot toen bleek dat de KTK Music Kidz een eerste prijs in de kids-klasse hadden behaald met een gemiddelde van 75.00 punten.

De organisatie vertelt: "En wat ligt er voor deze band, bestaande uit kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar, een mooie muzikale toekomst te wachten. Binnen het Kamper Trompetter Korps wordt veel tijd en energie gestoken om kinderen een goede muzikale opleiding te geven. Uit de resultaten van de afgelopen weken en de recente overwinning van de KTK Music Kidz blijkt dat de jeugdopleiding nu al zijn vruchten afwerpt."