Afbeelding

Ruim 30.000 plastic bekers opgeruimd dankzij Duitenactie

Algemeen

KAMPEN - Dit jaar vond op Full Color voor de tweede keer de Duitenactie plaats. Voor ingeleverde bekers kregen bezoekers geen geld terug, maar een duit. Een muntje dat gedoneerd kon worden aan een vereniging naar keuze. De actie was een groot succes. Ruim 30.000 plastic bekers werden ingeleverd.

Bezoekers kregen per twee bekers één Duit. Er zijn 15.000 duiten opgehaald en deze konden direct gedoneerd worden in klaarstaande tonnen. "Er zijn verenigingen die meer dan 2000 duiten gekregen hebben", vertelt organisator van het festival Edwin Burgman. "Dat is toch een slordige 340 euro die de vereniging daarmee krijgt."

Hoe zat het ook alweer met de Duitenactie? Bij de Verenigde Zaken kunnen ondernemers muntjes kopen, zogenaamde Duiten. Deze Duiten kan de ondernemer schenken aan consumenten bij besteding van een bepaald bedrag. Op de toonbank is vaak op een display te zien wanneer de klant Duiten krijgt. De consument kan op haar beurt deze muntjes weer schenken aan een vereniging of stichting naar keuze. De vereniging kan deze muntjes tijdens vierjaarlijkse evenementen inleveren bij Verenigde Zaken. Ze krijgen hiervoor 17 cent per muntje.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 17 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05