Afbeelding
Wim Hamer

Hanzecafé presenteert 'Terugblik op de Hanzedagen' en prijsuitreiking Duiten & Zakjes

· leestijd 1 minuut Algemeen

Prijsuitrijking Hanzedagen-actie van Duiten & Zakjes

Maar liefst 150.000 bekers, blikjes en PET-flessen zijn er tijdens de Hanzedagen en het Full Color Festival verzameld en ingewisseld voor Duiten. Daarmee is de actie van De Verenigde zaken van Kampen een groot succes gebleken. De stad is verschoont gebleven van stapels zwerfafval en voor de het verenigingsleven is zo’n 7.000 euro opgehaald.

Prijsuitreiking
Vooral de jeugd heeft zich van zijn beste kant laten door met veel inzet de straten schoon te houden. Met de spaarkaarten, die zij bij het inzamelen kregen, verdienden zij al een groot aantal kleine prijsjes, maar met een volle kaart kwamen zij ook in aanmerking voor een aantal grote prijzen. Die prijzen zijn beschikbaar gesteld door ondernemers uit Kampen en vertegenwoordigen bij elkaar een waarde van 8.000 euro. Vrijdag 30 juni worden de prijswinnaars bekend gemaakt tijdens het Hanzecafé in de Stadskazerne, een initiatief van Julius Media.

Terugblik
Voorafgaand kijken we met de hoofdrolspelers van de Hanzedagen - de organisatie, het gemeentebestuur, de betrokken ambtenaren, ridders, Koggevaarders, ondernemers, verenigingen, sponsors, vrijwilligers en de tientallen jongens en meiden die de bekertjes verzameld hebben - terug op dit fantastisch verlopen evenement. Dat doen we middels filmbeelden, foto’s en natuurlijk de verhalen van iedereen die er bij was. Burgemeester Bart Koelewijn zal vanaf het filmdoek de prijswinnaars bekend maken.

Uitzending
Het Hanzecafé wordt door RTV IJsselmond en stad.kampen.nl live uitgezonden. De presentatie is in handen van radio 1 presentatrice Astrid de Jong en de uitzending begint om 20.30 uur, de zaal is vanaf 19.30 uur open. Iedereen die er bij was en iedereen die er niet bij was is welkom!

Vrijdag 30 juni, 19.30 uur
Stadskazerne (Johan van Mulkenzaal)
Oudestraat 216, Kampen