Afbeelding
Tennekes

Dansmarathon in Oosterholthoevelucratief voor Goeie Hoop

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – De afgelopen maanden zette Sharon van Dijk zich met hart en ziel in om een dansmarathon te organiseren voor het goede doel. En met succes. Zaterdag werd een bedrag van circa 2000 euro binnengehaald.

Vijftien jaar geleden deed Van Dijk mee aan een dansmarathon om geld binnen te halen voor Edukans. Zaterdag heeft ze een geheel andere rol. Als initiatiefneemster van de dansmarathon voor Goeie Hoop houdt ze strak in de gaten of alles goed verloopt en delegeert ze jonge danseressen op tijd naar de juiste plek. Daarna neemt ze even tijd om uitleg te geven.

Al geruime tijd liep ze rond met de gedachte om wat te doen voor Goeie Hoop, de organisatie waar haar zwager en schoonzus werkzaam zijn. Goeie Hoop werd in 2007 opgericht door Erwin en Ida Born. Zij emigreerden naar Zuid-Afrika om iets structureels te doen voor kinderen in nood. Uiteindelijk ontstond het Child and Youth Care Centre Goeie Hoop, dat een veilige plek biedt aan vijftig kinderen uit de omliggende townships. Van Dijk geeft dansles bij RKDOS en besloot dit te combineren met haar wens om iets te doen voor Goeie Hoop. In december vorig jaar begon ze met de organisatie van een dansmarathon voor Goede Hoop. RKDOS steunde haar vanaf het begin.

Elke danser dient minimaal 10 euro in te brengen. Zeker geen hoog bedrag, want in rul daarvoor kan hij of zij zaterdag meedoen aan verschillende dansworkshops, zoals Afrikaanse dans, jazzdans, hiphop, work-out, bodybalance in Afrikaanse sferen en showdance voor de kinderen. Het enthousiasme onder de deelnemers is groot. Ook vooraf. Velen van hun gingen actief op zoek naar sponsors. In de weken voor de dansmarathon nam de spanning toe bij Van Dijk. Zou de dansmarathon genoeg deelnemers trekken? “Maar de laatste paar weken stroomden de aanmeldingen binnen. Gelukkig maar”, lacht ze.

Ondertussen genieten de dansers op de vloer van De Oosterholthoeve. ‘Ik vond het erg goed georganiseerd. Er hing een goede sfeer, de workshops waren gevarieerd en uiteenlopend en de workshopleiders waren allemaal zeer enthousiast. Het was fijn om samen plezier te mogen hebben en gelijktijdig geld op te halen voor het goede doel. Een succesvolle dansmarathon”, zo laat een deelnemer weten. Van Dijk geniet mee. Helemaal als ’s avonds de opbrengst bekend wordt, die veel groter is dan verwacht.“Goede Hoop is kleinschalig. Ik weet zeker dat het geld goed terechtkomt.” Over circa drie weken vertrekt ze naar Zuid-Afrika om het bedrag te overhandigen aan haar zwager en schoonzus.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21