Dylan van Moerkerk pakt karatezilver in Salzburg

SALZBURG – De Kamper karateka Dylan van Moerkerk heeft zaterdag een tweede plek behaald in de klasse tot 67 kg bij een sterk bezet internationaal toernooi in het Oostenrijkse Salzburg.

In Salzburg werd afgelopen zaterdag de ‘Austrian Open’ voor karateka’s tot 21 jaar gehouden. Maar liefst 1200 deelnemers uit ruim 24 landen streden om de hoogste eer.

Van Moerkerk was met de Zwolse karateploeg Mossel-Boot afgereisd naar Salzburg en was vrijgeloot voor de eerste ronde. In de tweede ronde versloeg hij een Duitser met 2-1, waarna in de kwartfinale een Amerikaan eraan moest geloven: 3-0.

In de halve finale was een Australiër, de nummer zeven van het laatste WK, een zware tegenstander. Na een 1-0 achterstand pakte van Moerkerk het initiatief en trok de partij naar zich toe: 3-1.

In de finale wachtte de voormalige wereldkampioen uit Rusland, Kirill Solopov. Een zinderende finale ontstond, waarin beiden over en weer wisten te scoren. De strijd eindigde in 5-5, maar omdat de Rus het eerste punt had gescoord, werd hij tot winnaar uitgeroepen. Deze nieuwe regel in het karate was nu in het nadeel van Van Moerkerk, die terug kan kijken op een fantastisch toernooi.

Zijn jongere broertje Joël van Moerkerk was hard op weg om ook de finale te halen, maar strandde in de kwartfinale. Hij kreeg geen herkansing, omdat zijn tegenstander daarna verloor.