Afbeelding
Tennekes

Ziyech sluit aan bij eerste selectie IJVV

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – Hicham Ziyech maakt komend seizoen deel uit van de eerste selectie van IJVV. Hij gaat één keer per week meetrainen. “Ik hoop komend seizoen mijn wedstrijden mee te pikken”, aldus Ziyech.

Ziyech werd kort voor het sluiten van de overschrijvingsperiode overgeschreven van DOS Kampen naar IJVV. Afgelopen dinsdag had hij een gesprek met IJVV.

“We hebben afgesproken dat hij erbij is als we op 12 augustus beginnen met trainen. Hij gaat één keer per week trainen”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

Hij rekent er niet op dat Ziyech direct inzetbaar is, maar daar kan in de loop van het seizoen verandering in komen als Ziyech wellicht de smaak te pakken krijgt en meer gaat trainen. Ook gaat hij wellicht een beroep doen op Ziyech bij blessures en schorsingen. “We hebben een smalle selectie. Ik hoop op een tweede jeugd bij Ziyech”, aldus Lindeboom. Door het wegvallen van Niek Beens is de selectie van IJVV nog krapper geworden.

Ziyech geeft aan dat hij prioriteit geeft aan zijn twee kinderen, zijn werk en zaalvoetbal. Hij speelt in de zaal met Sporting Harderwijk en is straks weer te bewonderen in de topklasse van het zaalvoetbal. Ziyech stopte medio februari dit jaar bij DOS Kampen. Hij wil niet meer voetballen bij de Kamper tweedeklasser en hoopt dat hij in IJsselmuiden van waarde kan zijn. “Ik ben zeker een aanwinst voor IJVV”, zegt Ziyech.

“Ik heb goede afspraken gemaakt met IJVV. Ik wil altijd voetballen, maar moet wel worden gewaardeerd. Ik wil me inzetten voor de club en hoop wat wedstrijden mee te pikken. Als ze me nodig hebben, ga ik m’n best doen. We zullen zien hoe het komend seizoen loopt. Als het bevalt, ga ik misschien wel vaker trainen.” Een kwestie van niets moet en alles mag? Dat klopt”, antwoordt Ziyech.