Afbeelding

Jongeren van De Dijk krijgen workshop muziek en bewegen bij Quintus

Algemeen

KAMPEN - Het plezier spatte er af. Jongeren van De Dijk aan de IJsselwaard kregen een workshop muziek en bewegen bij Quintus . Ze konden ervaren hoe leuk het is om zelf muziek te maken op echte instrumenten.

Spelen op de piano, lekker slaan op het drumstel, plukken aan de basgitaar. Onder enthousiaste leiding van René Lorist werd er binnen de kortste keren samen muziek gemaakt! Na het maken van muziek was het tijd om te gaan bewegen. Ellen Diender van Quintus had een programma gemaakt, resulterend in een uitgebreide dans die werd uitgevoerd op de beats van bekende muzieknummers. De organisatie vertelt: "Lekker losgaan, je overgeven aan de muziek en bewegen met je hele lijf. Dat kostte de nodige zweetdruppels, maar de e reactie van de jongeren was veelzeggend: wat heerlijk om zo lekker helemaal los te gaan en te bewegen met je voeten, je heupen, je handen en je hoofd."

"Het was een ontdekkingsreis. Nieuwe ervaringen, nieuwe energie, een nieuwe manier van plezier beleven! Dit smaakt naar meer! Zowel de jongeren als de docenten van Quintus waren zó enthousiast dat we met elkaar al spraken over een vervolg. Dat gaat er zeker komen!"

De Dijk aan de IJsselwaard is een woonvorm voor jongvolwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Het is gevestigd aan de IJsselwaard in Het Onderdijks.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 7 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 13 uur geleden