Afbeelding
Zwemvereniging Deltasteur

Minioren Deltasteur klaar voor het NK

· leestijd 1 minuut Sport

Aankomende zondag vinden de Nederlandse Kampioenschappen lange baan (50 meter bad) plaats voor minioren. Het zwembad aan de sportboulevard in Dordrecht is het toneel van de strijd tussen de snelste zwemmers van Nederland om de titels en het eremetaal. Onder begeleiding van Mike Bennink en Dinand Schutte, zullen vier zwemmers van Deltasteur zorgen voor tien individuele starts.

10-jarige Laura van der Wal is de jongste van het stel. In februari mocht ze al ervaring op doen tijdens het NK korte baan in Leiden, en nu heeft ze zich wederom geplaatst op haar favoriete afstand, de 100 meter schoolslag. Julia van den Bosch kijkt ontzettend uit naar deze dag, voor haar zal het haar eerste optreden zijn op een individueel NK. Julia heeft zich zelfs weten te plaatsen op twee afstanden, de 100 en 400 meter vrije slag. Zwemster Carmen van der Laan staat op dit moment nog op de reservelijst voor de 100 meter rugslag, het zal voor haar nog even spannend blijven of ze ook daadwerkelijk mag starten.

Bij de heren zullen Thijs ten Koppel en Yanieck Frijstein voor Deltasteur aan de start verschijnen. Thijs wist startbewijzen te bemachtigen voor de 200 meter wisselslag, 100 meter rugslag en 100 meter vlinderslag. Yanieck heeft zich op de zelfde drie afstanden als Thijs weten te plaatsen, maar bij hem komt daar ook een vierde afstand bij, namelijk de 100 meter schoolslag.

Voor zowel Julia, Thijs als Yanieck is dit NK tevens een zeer speciale afsluiting van hun tijd als minioren zwemmers. Alle drie de zwemmers bereiken de leeftijd dat ze het volgend seizoen zullen doorstromen naar de junioren.