Afbeelding
Archieffoto van de vrijwilligers.

Full Color derde bij Overijsselse Vrijwilligersprijs

Algemeen

KAMPEN - De vrijwilligers van Full Color hebben de derde prijs gewonnen bij de Overijsselse Vrijwilligersprijs. In totaal waren er 74 organisatie genomineerd. Vrijdagmiddag was de bekendmaking van de winnaars op het provinciehuis in Zwolle.

De jury roemt vooral het feit dat het festival samenwerkt met meerdere organisaties en ze betrekt bij het festival door ze een podium te bieden. Hierdoor zijn er activiteiten voor jong en oud en vergroten ze het bereik van het festival. Aan de prijs is een geldbedrag van 350 euro gekoppeld.

Uit het rapport: "De jury waardeert de inzet van deze organisatie met name vanwege de verbinding tussen verschillende culturen en de verbinding tussen jong en oud. Het is mooi om te zien dat mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met elkaars cultuur door samen te eten, te dansen, muziek te maken en samen dingen te doen."

Organisator Edwin Burgman roemde eerder de inzet van de ruim 150 vrijwilligers die geholpen hebben om de twee dagen Full Color dit jaar vlekkeloos te laten verlopen. "Het is heel bijzonder dat wij zo’n hechte groep mensen hebben die dit ieder jaar maar weer doen. Zonder hen was het festival nooit mogelijk geweest."
Het geld wordt volgens Edwin waarschijnlijk gebruikt voor het feestje voor de vrijwilligers dat jaarlijks georganiseerd wordt om ze te bedanken.