Afbeelding
Anton Sollie

Percussiegroep Brobando presenteert kleurrijke nieuwe outfit

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Oplettende bezoekers van de Internationale Hanzedagen waren getuige van een primeur: percussiegroep Brobando uit Kampen was voor het eerst gehuld in een spiksplinternieuwe kleurige outfit. De percussionisten brengen al 13 jaar zonnige Braziliaanse ritmes ten gehore. "Nu zijn zij in vrolijk geel, groen en blauw gehuld ook een lust voor het oog", aldus de organisatie.

"Het was tijd voor wat uitdagenders", legt instructeur Jurgen van der Meulen uit. "Iets wat meer bij onze muziek past." Anneke Broekhuizen van ABC-costuums tekent voor de nieuwe outfit, naar een idee van Brobandiaan Bertien van Raalte. De groep, zo'n twintig man en vrouw sterk, is trots op deze nieuwe outfit. Op de foto showen ze de kleding in het Stadspark bij verenigingsgebouw De Notenkraker.

Brobando werd in 2004 opgericht door Jurgen van der Meulen. De percussiegroep is een zelfstandig onderdeel van Muziekvereniging De Broederband. Hun motto zegt waar ze voor staan: "Samba aan de IJssel". "Oftewel percussie met een Braziliaans tintje", aldus Jurgen, die zelf de nummers van Brobando schrijft.

Braziliaans

De percussionisten spelen alleen op Braziliaanse instrumenten: surdo, repinique, timba, snaredrum en tamborim. Ritmegevoel is essentieel voor het spelen van deze muziek. "Bovendien is het gewoon erg gezellig." De band oefent op de donderdagavond tussen 19.45 en 21.30 uur. Tot de zomervakantie is Brobando, in haar nieuwe outfit, te bewonderen in het centrum van Hardenberg (op 6 juli) en tijdens de Gaypride in Amersfoort (op 20 juli).

Nieuwsgierig naar deze vrolijke en kleurige noot in de Kamper muziekscene? Brobando nodigt je van harte uit om eens een kijkje te komen nemen. Dit kan ook op de vernieuwde website www.brobando.nl.