Afbeelding

Vanaf september slimmere verkeerslichten bij stadsbrug en gerichte adviezen voor weggebruikers Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Gemeente Kampen stopt met het project Knoop Station Kampen. De gemeente ziet af van fysieke ingrepen in het wegennet en gaat nu inzetten op een aantal technische maatregelen bij de Stadsbrug om de doorstroming te bevorderen. Dit is de kern van het voorstel dat het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen aan het bestuursteam Beter Benutten Zwolle Kampen heeft voorgelegd. Het bestuursteam Beter Benutten Zwolle Kampen heeft hiermee ingestemd.

Op 30 mei besloot het college om de maatregel Zwolseweg-Autoluw niet te continueren. Volgens het college was er onvoldoende maatschappelijk-bestuurlijk draagvlak voor deze maatregel. Dit ondanks het feit dat de monitor van deze maatregel een positieve uitkomst laat zien. Gemeente Kampen heeft nu een voorstel gemaakt voor mogelijke vervolgmaatregelen die passend zijn binnen het programma Beter Benutten Zwolle Kampen en bijdragen aan een betere doorstroming op de stadsbrug in Kampen.

Prioriteit Kampen-in

De technische uitvoeringsmaatregelen houden in dat er in 2017 vier Verkeersregel Installaties (VRI’s) worden aangepast zodat ze het verkeer bij de verkeerslichten beter kunnen geleiden. Prioriteit krijgen de reizigersstromen Kampen-in. Verder krijgen reizigers adviezen voor alternatieve routes en worden reizigers geïnformeerd wanneer de stadsbrug open is, zodat men alsnog voor de alternatieve route over de Molenbrug kan kiezen. Ook kijkt de gemeente Kampen of het mogelijk is de Stadsbrug tijdens de drukke scholierenspits minder vaak voor scheepvaart te openen.

In november 2016 stemde gemeente Kampen in met een maatregelenpakket om de doorstroming rondom de stadsbrug te verbeteren. Een van de maatregelen in het pakket was Zwolseweg autoluw. De gemeenteraad vond dat deze maatregel zorgvuldig moest worden uitgevoerd en gemonitord. In april en mei zijn daarom een maand lang waarnemingen gedaan. Hoewel de uitkomsten van de monitor positief bleken, koos gemeente Kampen voor een andere aanpak.

De maatregelen waar nu op ingezet wordt, leveren naar verwachting een verbetering van de doorstroming rondom de stadsbrug op. De maatregelen worden voorbereid in juli-augustus en zijn vanaf september zichtbaar en merkbaar voor de weggebruikers.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00