Afbeelding

TRAINERSSTAF KORFBALLERS DOS COMPLEET

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - De trainersstaf van KV DOS Kampen / Veltman voor komend seizoen is weer compleet. Jan Wiegers verlengde zijn contract en Henk Spielhagen zal als assistent-trainer fungeren. Afgelopen week werden de contracten getekend.

Wiegers gaat het derde jaar in bij DOS. De van oorsprong uit Dronten afkomstige Jan Wiegers heeft het goed naar de zin bij DOS: “DOS is een echte club. De sfeer is er prima. DOS laat al jaren zien dat gezelligheid en prestaties hand in hand kunnen gaan. En als het dan een keer tegenzit, zoals afgelopen zaalseizoen, waarin we degradeerden naar de eerste klasse, dan is er niet gelijk paniek. Dan merk je dat ze er ook lekker nuchter zijn. Bij andere verenigingen zie je dan wel eens discussies over de trainer of over de samenstelling van de selectie, maar niet bij DOS. Ze hebben de pest, zijn een paar dagen chagrijnig en pakken dan de draad weer op”

Zijn de verwachtingen voor komend seizoen hooggespannen? “Nee”, antwoordt Wiegers, “we willen graag weer terug naar de Overgangsklasse in de zaal en we willen op het veld dit niveau graag vasthouden, maar niemand heeft mij dat als doelstelling meegegeven.”

Wiegers wordt komend seizoen voor het eerst geassisteerd door Henk Spielhagen. Spielhagen is woonachtig in Marknesse, maar geldt als een echte Dosser. Afkomstig uit een grote DOS-familie, speelde hij jarenlang in het eerste team van, destijds, DOSKA. Na zijn verhuizing naar Marknesse, waar hij bij de plaatselijke club ook speelde en trainer was, verloor hij DOS nooit uit het oog.

Afgelopen seizoen werd hem gevraagd of hij het derde team wilde trainen en nu schuift hij al gelijk door naar het tweede team. Spielhagen: “DOS is de club, waar ik me altijd thuis heb gevoeld. Dus hoefde ik niet zo lang na te denken op de vraag of ik het tweede wilde gaan doen. Ik verheug me ook op de samenwerking met Jan Wiegers. Jan is een tactisch goede trainer en daar kan ik ook nog een hoop van leren.” Spielhagen gold in zijn jaren in het eerste team als een begaafde technicus, waaraan hij het typisch harde werken van een Dosser koppelde. Precies die combinatie hoopt hij komend seizoen ook terug te zien bij DOS: “Je kunt nog zo’n goede technicus zijn, als je er niet voor werkt, dan krijg je ook niet de kans dat te bewijzen. Ik heb de selectie vaak aan het werk gezien en weet dat het wat dat werken en techniek betreft wel goed zit.”

Op de foto v.l.n.r. penningmeester Robin Kok, Henk Spielhagen, Jan Wiegers en voorzitter Therry Eenkhoorn