Afbeelding

Podiumplekken voor Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk

Sport

LOZEN – Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk was afgelopen weekeinde goed voor twee podiumplaatsen bij een wedstrijd in het Belgische Lozen. Zilver was er voor Johan Klooster. Alice Klooster greep een bronzen medaille.

Afgelopen weekend moest het stepteam van Selles Auto’s Kamperzeedijk een flink stuk reizen naar Lozen. Bij de gezellige kermiskoers van Lozen stond een stepwedstrijd op het programma. Deze wedstrijd telde tevens mee voor de nationale competitie. De wedstrijd duurde 55 minuten plus een ronde voor de volwassenen (16 jaar en ouder) en 40 minuten en een ronde voor de cadetten (13-15 jaar).

Johan Klooster reed bij de cadetten heren een sterke race. Met een flinke voorsprong op de nummer drie wist hij het zilver te grijpen.

Bij de dames senioren leek het er op dat zijn zus Alice Klooster een eindsprint om de derde plek zou rijden tegen één van haar concurrenten. Echter in de laatste ronde werden ze bijna ingehaald door een andere concurrente. Na een spannende, lange eindsprint wist ze toch beslag te leggen op het brons.

Volgende week reizen twee clubleden af naar Tsjechië voor een wedstrijd in de internationale competitie. Bij deze wedstrijden kan al vast de concurrentie bekeken worden voor het EK, dat dit jaar in Oostenrijk plaatsvindt van 18 tot en met 20 augustus.