Afbeelding
Gerard Meijeringh

Trefzekere Özhan Kardag wil bij IJVV verder gaan met veelvuldig scoren

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – IJVV tekende enkele maanden geleden voor het meest opzienbarende transfernieuws in het Kamper voetbal. De tweedeklasser wist de trefzekere Özhan Kardag te verleiden tot een overgang naar IJsselmuiden. De spits uit Zwolle zit vol ambitie. “Ik wil graag successen boeken bij de club die mij vertrouwen geeft.”

Het is even wennen voor Kardag. De aanvaller speelde jarenlang in de hoofdklasse. De afgelopen twee seizoenen was hij actief bij WHC in de eerste klasse. Nu doet hij een stapje terug naar een tweedeklasser. Op dat niveau speelde hij voor het laatst in het seizoen 2009/2010 bij WVF. “Je moet altijd kijken naar de kansen die je gaat krijgen. IJVV wil graag de stap maken naar de eerste klasse. Ik heb al getraind bij IJVV en ik heb potentie gezien. Er lopen talenten mee die nu al mee kunnen. Er zit wel kwaliteit in.”

Kardag was na twee seizoenen WHC toe aan iets nieuws. Dat had vooral te maken met het feit dat hij te vaak op de bank zat. Het gebrek aan speeltijd frustreerde Kardag. “Ik wilde niet meer afwachten op de bank. Ik ben 28 jaar en wil spelen. Ik ben nog fit en heb genoeg in m’n mars.” Na een gesprek met trainer Wiljan Mossing Holsteyn van WHC was Kardag er helemaal uit. Die wilde Kardag er graag bijhouden, maar had een voorkeur voor een fysiek sterkere spits die een balletje kan vasthouden. Eind februari besloot Kardag dat hij wilde vertrekken bij WHC. IJVV was vervolgens slagvaardig. Verschillende clubs toonden belangstelling, maar Kardag koos voor IJVV. In IJsselmuiden gaat hij weer werken met hoofdtrainer Eduard Lindeboom, die hij eerder meemaakte bij WVF en Alcides. “Dat heeft wel meegespeeld. Hij kent mijn kwaliteiten. Maar ik ben vooral op mijn gevoel afgegaan. Ik heb goede gesprekken gehad bij IJVV. En welke club heeft mijn kwaliteiten nodig? IJVV heeft dat. Ze waren op zoek naar een scorende spits. De rest van de selectie staat.”

Kardag is al jarenlang een garantie voor doelpunten. Inmiddels staat hij op 101 competitietreffers. Bij IJVV hoopt hij deze lijn door te trekken. “Ik hoop komend seizoen belangrijk te zijn voor het elftal. Op hoeveel doelpunten ik mik? Ik heb altijd wel een persoonlijke doelstelling. Normaal gesproken is dat tussen de vijftien en twintig goals. Dat moet haalbaar zijn. Bij WHC heb ik het afgelopen seizoen weinig minuten gemaakt, maar heb ik toch nog dertien keer gescoord. Ik ben daar toch met een goed gevoel vertrokken. Ik ben bij WHC topscorer allertijden geworden. Ik heb daar toch wat achtergelaten. Straks wil ik graag successen boeken bij IJVV en als dat lukt hoef ik voorlopig ook nergens anders meer heen.”

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 6 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 18 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57