Afbeelding
Nick de Vries.

De binnenstad is weer kleuriger dankzij nieuwe geraniumpiramides

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Tot vreugde van veel binnenstadbewoners zijn de fleurige geraniumpiramides teruggeplaatst op de toegangswegen over de Burgel. Navraag bij de gemeente, leert dat ze teruggeplaatst zijn op initiatief van de Maatschappij tot nut van ’t Algemeen (NUT).

Tijdens de Hanzedagen zag de binnenstad er op haar best uit. De kleinste sprietjes onkruid werden gewied. Zwerfafval kreeg geen kans én de binnenstad werd opgefleurd door talloze kleurige bloembakken. Tot verdriet van veel binnenstadbewoners werden deze aan het einde van de maand ook weer weggehaald. De gemeente had ze slechts voor een maand gehuurd. De gemeente liet weten dat het onderhoudsniveau van tijdens de Hanzedagen niet te handhaven was en dat na het feest teruggekeerd werd tot het normale onderhoudsniveau. Tot verdriet van veel binnenstadbewoners die onder andere op Facebook lieten weten het vertrek van de geraniums te betreuren.

De maatschappij tot Nut van ’t Algemeen hoorde de klacht van de inwoners en besloot op eigen initiatief om de bakken terug te zetten. Ze blijven staan tot eind september, zodat de binnenstad er in ieder geval tot na de Kamper Ui(t)dagen nog op haar best uit blijft zien.

NUT

De Maatschappij tot Nut van 't Algemeen (kortweg 't Nut) is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen ("departementen"), opgericht in 1784, die zich ten doel stelt het welzijn, in de ruimste zin, van individu en gemeenschap te bevorderen. De vereniging streeft naar individuele en maatschappelijke ontplooiing met een zo hoog mogelijk cultureel gehalte. De Maatschappij hield en houdt zich bezig met zaken die het algemeen belang dienen, zoals onderwijs, ontwikkeling en maatschappelijke discussie. Ze heeft daarmee een bijdrage geleverd aan de democratisering van Nederland.