Afbeelding

ChristenUnie verbaasd over hoge kosten herplant Moeraseiken Populierenstraat

Algemeen

KAMPEN - De ChristenUnie is verbaasd over het voornemen van het college van B & W om de Moeraseiken aan de Populierenstraat te gaan kappen en herplanten. De herplant gaat 60.000 euro kosten volgens het college. De partij vraagt zich af of deze investering niet achterwege zou moeten blijven.

"We hebben ons verbaasd over de hoge kosten die dit met zich meebrengt", zegt Jan Willem Schutte van de ChristenUnie over het voornemen. "We willen dan ook dat het college hier nog eens goed naar kijkt en wellicht kan heroverwegen of er herplant moet plaatsvinden. Temeer omdat de kans dat dezelfde problemen zich over een aantal jaren weer voor doet groot is. Ook is de fractie van mening dat de huidige rij bomen langs de Europa allee niet in gedrang mag komen door de nieuw aan te planten bomen."

De partij wil ook van het college weten op basis van welke berekening de gemeente aan het bedrag van 60.000 euro gekomen is.

Het college meldde onlangs dat de bomen aan de Populierenstraat toch gekapt gaan worden. Bewoners klagen al tijden over het ontnemen van zonlicht uit de tuin en woning, maar het college wilde aanvankelijk niet kappen. De adviescommissie hinderlijke bomen concludeerde onlangs dat er wel sprake is van 'onrechtmatige hinder', waardoor het college van mening veranderde.