Afbeelding
Schermafdruk Youtube

Nederlands IJsbeelden Festival keert terug naar Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Na een jaar afwezigheid komt het Nederlands IJsbeelden Festival aankomende winter terug naar Zwolle. De organisatie heeft weer voor Zwolle gekozen omdat het evenement in Zwolle beter tot zijn recht komt dan in Amsterdam, waar meer internationale evenementen tegelijkertijd worden georganiseerd.

Winter Wonderland

Naar verwachting zal het evenement zo’n 100.000 bezoekers trekken. Als locatie is dit jaar gekozen voor de IJsselhallen. De verwarmde hallen worden aangekleed in winterse sferen met aangepaste horeca. Voor de kinderen wordt een speciaal Winter Wonderland KinderPlaza gemaakt, een gratis plaza met kermisattracties, games, springkussens, LEGO en workshops ijs carven.

Wereldberoemde Verhalen
Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival is dit jaar ‘Wereldberoemde Verhalen’. Herkenbare verhalen worden ‘tot leven gewekt’ in ijs en sneeuw. Voorbeelden van ‘Wereldberoemde verhalen’ die in ijs en sneeuw uitgebeeld gaan worden zijn: Gulivers Travels (Jonathan Swift), Dracula (Bram Stoker), Animal Farm (George Orwell).

De beste ijsbeeldhouwers uit de wereld worden uitgenodigd om aan dit internationale ijs evenement mee te doen. Ook tijdens de bezoektijden van het evenement zullen enkele ijscarvers actief te bewonderen zijn tijdens het carven. Dit laatste op veel verzoek van de bezoekers die de kunstenaars ook graag actief aan het werk willen zien.

Samenwerking met Waanders in de Broeren
Het boekenthema van het Nederlands IJsbeelden Festival heeft ervoor gezorgd dat er een intensieve samenwerking gaat plaatsvinden met Waanders in de Broeren. Wim Waanders, directeur en eigenaar van Waanders in de Broeren: “Wij zijn erg blij dat het Nederlands IJsbeelden festival terugkeert naar Zwolle. Het boekenthema maakt een logische verbinding met Waanders in de Broeren en de binnenstad. Op deze manier kan ook de middenstand van Zwolle profiteren van de terugkomst van het Nederlands IJsbeelden Festival”. De boekenthema’s die op het festival in ijs en sneeuw zijn te bewonderen zullen ook extra aandacht krijgen in boekvorm in Waanders in Broeren en op het evenement.

Nederlands IJsbeelden Festival
Het Nederlands IJsbeelden Festival is er op zaterdag 23 december 2017 tot en met zondag 4 maart 2018. Wekelijks zullen ijscarvers de beelden onderhouden zodat ze de gehele periode in uitstekende staat blijven. Zie ook: www.ijsbeelden.nl

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden