Afbeelding

Gratis condooms uitgedeeld aan jonge vakantiegangers

Algemeen

REGIO - Onveilige seks komt regelmatig voor bij jongeren die op vakantie gaan. Om deze jonge vakantiegangers bewust te maken van het belang van veilige seks, delen medewerkers van GGD IJsselland tijdens de zomervakantie gratis condooms uit.

Medewerkers van GGD IJsselland staan in de zomerperiode op vrijdag en maandag met een tas vol condooms en gadgets aan de zuidzijde van station Zwolle. Vanaf deze plek vertrekken namelijk bussen vol met jongeren naar zonnige bestemmingen, maar bij bijna de helft van de jongeren liggen er geen condooms in de koffer.

Vaker dan anders

En dat terwijl jongeren volgens Vera Doorten, adviseur seksuele gezondheid bij GGD IJsselland, op vakantie sneller seks hebben. “We zien dat jongeren op vakantie sneller seks hebben dan onder normale omstandigheden. Goede voorlichting over veilige seks is daarom erg belangrijk.”

Piek op soa-poli na de vakantie

In veel populaire vakantielanden komen soa- en hiv-infecties vaker voor dan in eigen land. De soa-poli merkt dan ook een stijging van consulten na de vakantie. Hoewel de GGD naast de huisarts dé plek is waar jongeren terecht kunnen voor een soa-test, is voorkomen met een condoom nog altijd beter dan genezen. Daarom delen medewerkers van GGD IJsselland gratis condooms en toffe gadgets uit en geven ze voorlichting over veilig vrijen.

Voor alle vragen over (veilige) seks is er een website: www.sense.info.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00