Afbeelding
Carin Koopman

Vader en zoon Van Cuijlenburg in de Kamper straten

Cultuur

Op zaterdag 19 augustus organiseert cultuurZIEN de derde zomerse wandeling. Deze middag staat de beeldhouwkunst van de familie Van Cuijlenburg centraal. De wandeling start om 14.00 uur in het Hof van Breda. De deelnamekosten bedragen € 6, – (met biebpas € 5, –).

Na de dood van de Amsterdamse stadsarchitect en stadssteenhouwer Hendrick de Keyser in 1621, vestigde zijn meesterknecht zich in Kampen. Dat Gerrit Lambertsz. van Cuijlenburg hier voorzag in een behoefte aan gevelversieringen, blijkt wel uit de vele opdrachten die hij van stad en particulieren ontving. Nu, bijna vier eeuwen later, genieten Kampenaren en anderen nog steeds van zijn prachtige beeldhouwwerken. Rond 1637 verhuisde de familie Van Cuijlenburg naar Zwolle. Toch is in de tweede helft van de 17e eeuw zoon Anthonie van Cuijlenburg weer werkzaam in Kampen. Bekend is dat Anthonie heeft meegewerkt aan de verfraaiing van de Nieuwe Toren.

Vooraf opgeven voor deelname is niet nodig, tenzij men met een groep van vier of meer personen komt. Meer informatie is te vinden op www.cultuurzien.nl of bel met (038)331 10 24.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden