Afbeelding
Carin Koopman

cultuurZIEN over Boeren, burgers en buitenlui

Cultuur

Zaterdag 2 september om 14.00 uur start de vierde zomers wandeling van cultuurZIEN. Startpunt is het Hof van Breda aan de Marktsteeg. De deelnamekosten bedragen € 6, – (met biebpas € 5, –).

Boeren, burgers en buitenlui is het thema van komende Monumentendag op 09 september. Rond dit thema organiseert cultuurZIEN een stadswandeling op zaterdag 02 en op zondag 10 september. Tijdens de wandeling wordt ingegaan op de invloed die boeren, burgers en buitenlui door de eeuwen heen op elkaar hadden. En hoe zich dit vertaalde in de ruimtelijke indeling van de Kamper binnenstad. Overigens waren de de grenzen tussen boeren, burgers en buitenlui vroeger nogal flexibel. De stadswandeling vormt een goede inleiding op de fietstocht over boeren, burgers en buitenlui die cultuurZIEN op zaterdag 09 september (Monumentendag) organiseert.

Opgeven voor deelname aan de stadswandeling is niet nodig, tenzij men met een groep van vier of meer personen komt. Meer informatie is te vinden op www.cultuurzien.nl of via (038)331 10 24.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.