Afbeelding

Deltaruiters reservekampioen op Nederlandse kampioenschappen

Sport

ERMELO –Het team van de Deltaruiters is afgelopen zaterdag als tweede geëindigd bij het NK voor pony’s in Ermelo.

De Deltaruiters was sterk vertegenwoordigd met een team van acht ruiters en verschillende individuele combinaties. Eerder deze maand werd het team uit IJsselmuiden al Overijssels kampioen. Bij de teamstrijd kwamen eerst de springruiters in actie. Twee combinaties bleven foutloos. De andere twee hadden slechts vier strafpunten. Dat leverde een goede uitgangspositie op voor de dressuur. Uiteindelijk kwam de ploeg van de Deltaruiters slechts één punt tekort voor het goud. Dat was even slikken, maar uiteindelijk overheerste wel de tevredenheid. Zilver in een deelnemersveld van 24 verenigingen.

Bij de individuele combinaties greep Maxime van Dijk met Coelenhage Parco net naast het brons. Met 67,89 procent behaalde ze in de categorie L1-D/E een vierde plek in een deelnemersveld van 32 combinaties. Jolien Felix verdiende met Nobis Joris een zesde plek in de klasse B-D/E.

Bij het springen was er een 25ste plek voor Gerco Rienties met Kingston in de klasse L-D/E in een veld van 52 deelnemers. Bij de dressuur kwam Maxime van Dijk met Brummerhoeve’s Levi uit op een zeventiende plaats. Eline Lodewijk eindigde met Evita als achttiende in de klasse L1-D/E. Jenita Koetsier werd met Joyce vijftiende in de klasse B-C en Else Feilix behaalde een achtste plek met Golden Challange in de klasse Z2.