Afbeelding

Wethouder Spijkerman wil met Netwerkevent rode loper uitleggen voor nieuwe inwoners

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Wethouder Marieke Spijkerman wil met het Netwerkevent van 13 oktober, dat voorafgaat aan de woonbeurs een dag later, de rode loper uitleggen voor potentiële nieuwe inwoners. Het thema van het event – ‘Wonen, werken en vrije tijd’ – leent zich er uitstekend voor.

Minstens zo belangrijk is dat er die dag in de Bovenkerk van 17.00 tot 19.00 uur tal van ondernemers rondlopen die in de sector werken en misschien wel werknemers hebben die Kampen als woonplaats nog moeten ontdekken. “Veel mensen die in Kampen werken, wonen elders. Ze komen uit omringende plaatsen als Zwolle, maar ook uit het westen en de polder.”

De werkgevers kunnen hen er, voor zo ver dat nog niet gebeurt, op wijzen hoe mooi Kampen is om te wonen. En hoe veelzijdig en aantrekkelijk de stad is, meent Spijkerman. “Ik zou zeker niet willen zeggen dat Kampen een imagoprobleem heeft. Wel heeft Kampen last van een stukje onbekendheid.”

Terwijl de stad volgens de wethouder dermate veel heeft te bieden dat er genoeg is om mee uit de schaduw te treden. “Kampen heeft een heel hoog voorzieningenniveau. Alles dat je wenst is hier. Goed onderwijs, een mooie binnenstad, veel sportverenigingen, een rijk cultureel aanbod, prima mogelijkheden om uit te gaan, leuke winkels en binnen een paar minuten sta je in het buitengebied met heel veel ruimte. Daar komt nog bij dat de stad geen wachtlijsten kent.”

Met dat laatste doelt de wethouder op een verschil met sommige grote steden in de Randstad waar het geen vanzelfsprekendheid is om als ouders zelf de school te kiezen waar jouw kind straks gaat leren. Binnen een paar minuten in de vrije natuur staan, is op veel plekken eveneens een utopie. Die ruimte in combinatie met een complete stad maakt Kampen in de ogen van Spijkerman zeer aantrekkelijk. Afkomstig uit Drenthe en met een deel van haar leven dat ze doorbracht in Utrecht kent Spijkerman de contrasten. Als laatste argument ter promotie van Kampen noemt ze ‘veiligheid’. Uiteraard gebeurt in Kampen ook wel eens wat. In zijn algemeenheid heerst echter de rust.

Het Netwerkevent wordt georganiseerd door de gemeente Kampen (met Spijkerman als wethouder Wonen en collega Geert Meijering met Economie in de portefeuille) en De Hanze als overkoepelende organisatie van ondernemersverenigingen. Spijkerman is blij met het event dat ondernemers in staat stelt te netwerken wat zich vroeg of laat uitbetaalt. “De eerste beloning is echter een leuk programma met oud-tennisser Jacco Elthing als gastspreker.”

Aanmelden voor het event is verplicht en kan via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-kampen-business-event-36263057782.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57