Afbeelding
Eigen foto

Jubileumexpositie Kamper mannenkoor D.E.V.

Algemeen

KAMPEN - Een eeuw geleden, op 2 januari 1917, werd in Kampen door ongeveer 20 zangers het mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ (DEV) opgericht. Nu, honderd jaar later, is het koor al decennia lang een toonaangevend mannenkoor met een koorklank die in Nederland en tot ver daarbuiten wordt herkend.

Het 100-jarig bestaan wordt onder andere gevierd met bijzondere concerten en een expositie in De Stadskazerne. Daar is een doorlopende videopresentatie te zien met interviews en concerten. Verder worden er historische objecten van het koor geëxposeerd en zijn er foto's te zien van 100 koorleden met hun hobby.

De expositie wordt zaterdagmorgen 30 september geopend door burgemeester Koelewijn. Vanaf 14.00 uur is de expositie open voor het publiek. Tot en met 30 november 2017 kunt u er tijdens openingstijden van de Bibliotheek een kijkje nemen.

Koffieconcerten
Ter gelegenheid van deze jubileumexpositie zal dirigent/pianist Gerwin van de Plaats op zaterdagmorgen 7 oktober en zaterdagmorgen 11 november in De Stadskazerne met enkele solisten een koffieconcert geven.